Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept: Houskový knedlík

Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, sůl
a vejce. Přidáme kvásek, podle chuti na kostičky nakrájenou housku a těsto dobře propracujeme, pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto na knedlíky poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na válu na poloviny a oba kusy znovu důkladně propracujeme. Necháme 5 minut odpočinout a uválíme 2 knedlíky. Opět necháme 5 minut odpočinout.

Houskový knedlík od babičky vaříme 20 minut v osolené vodě (po 10 minutách knedlíky otočíme). Po vyjmutí z vody důkladně propícháme, aby odešla přebytečná pára, poté potřeme povrch knedlíků olejem.

Houskový knedlík od babičky nakrájíme na plátky a podáváme k nejrůznějším pokrmům jako přílohu.